Kangaskauppiaan blogi

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Kangaskauppiaan blogi

 

itseOlen Saara ja toimin yrittäjänä täällä Kilokankaassa; hoidan kivijalkaliikkeen ja verkkokaupan, ompelen asiakastöitä (verhoja ym. sisustusjuttuja) jne.

Vapaa-aikanani yritän ehtiä ompelemaan jotain myös itselleni, lähinnä vaatetta.

Tässä blogissa kirjoittelen juttuja, jotka liittyvät niin työhön kuin vapaa-aikaan.

Toivon, että sinäkin osallistut omilla kokemuksillasi keskusteluun :)


Julkaistu , julkaisija

Luonto ja linnut verhokankaissa

Arvidssons Textilin luontoaiheiset verhokankaat ihastuttavat!

Verhokankaissa lentelee lintuja koivupuiden oksilla.

Tuo luonto sisälle kotiisi vaikkapa näillä kivoilla kankailla.

Kysy myös ompelupalveluamme!

 

Västäräkki ja koivut:

vastarakki1

 

Talitintit:

talitintti1

 

Fågelfest:

fagelfest_verhokangas

 

Skogsbryn:

skogsbryn_verhokangas1

 

Koivumetsä:

koivut

 

Löydä lisää verhokankaita: Verhokankaat

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Verhokankaiden hulpiot - niitä ei aina olekaan!

 

Hulpio on kankaan kudonnassa syntynyt huoliteltu reuna. Se on yleensä tiheämmin kudottu kuin itse kangas. Yleisesti suositellaan, että verhokankaan hulpio leikataan pois ennen reunan kääntämistä, koska kudonta on siinä kohtaa tiheämpää ja se mahdollisesti kiristää verhojen reunoja. Kangas, jossa vain toisessa reunassa hulpio.Varsinkin ohuiden kankaiden kanssa on vaarana, että tuloksena on keskeltä pussittava verho, mikäli reunat käännetään hulpioiden kanssa. Tämän vuoksi me leikkaamme kaikista ompelemistamme verhoista hulpiot pois (mikäli asiakas haluaa ommellut reunat). Toisinaan hulpiot ovat siistit ja tällöin asiakas saattaa haluta, ettei reunoja käännetä.

 

Mutta nyt päästäänkin aiheeseen, joka sai minut kirjoittamaan tekstin pelkistä hulpioista. Nimittäin nykyään ei ole yhtään varmaa, että verhokankaassa on molemmissa reunoissa hulpiot! Useimmat verhokankaat kudotaan 280-300cm leveinä, minkä jälkeen ne jo tehtaissa halkaistaan keskeltä, jotta saadaan 140-150cm leveä kangas liikkeiden myytäväksi. Tästä seuraa se, että useimmissa kankaissa hulpio on siis vain toisessa reunassa ja toinen reuna on leikattu. Toisinaan (hyvin harvoin tosin) saamme kankaita, joissa ei ole kummassakaan reunassa hulpiota.

Puuvillakankaissa usein on molemmat hulpiot.

 

Tämä on toki meille myyjille arkipäivää ja itsestäänselvä asia emmekä mahdollisesti joka kerta muista tätä asiaa asiakkaille korostaa. Tämän tekstin tarkoitus onkin levittää tietoa tästä asiasta, jotta asiakkaamme osaavat varautua mahdolliseen ”hulpiottomuuteen” verhokankaita ostaessaan.

-Saara

Lue koko viesti

Klarna Checkout
kauppiaan tiedot